Zapraszamy na cupping w Mikołaju!
„Takiej kawy jak w Polszcze nie ma w żadnym kraju” – tymi słowami Adam Mickiewicz w „Panu Tadeuszu” rozpoczyna opis tradycji związanej z podawaniem i przygotowywaniem kawy na dworach szlacheckich. Ale od czasów „Pana Tadeusza” wiele się zmieniło w sposobie przyrządzania kawy…
Fusiasta? Flat? A może drip lub cold brew?
Jakie są rodzaje kaw? Jak powinno wyglądać ziarno? Jakie są metody parzenia kawy?
O kawowym świecie najlepiej opowie i nauczy różnych sposobów przygotowania kawy specjalista-barista pan Dominik, który gotowy jest odpowiedzieć na wszystkie nasze kawowe pytania.
Spotkanie skierowane jest zarówno do miłośników kawy, jak i do tych, którzy chcą rozwinąć swoją wiedzę w temacie sposobów przygotowania kawy.
Warsztaty odbędą się 18 stycznia o godzinie 11:00 w Zielonej Sali na II piętrze Domu Duszpasterskiego.
Czas trwania warsztatów to ok. 90 minut.
Podczas spotkania będą zapewnione wszystkie materiały.
Zapisy przyjmujemy pod adresem e-mail: [email protected]
Ze względu na warsztatowy charakter spotkania liczba miejsc jest ograniczona.
Koszt uczestnictwa 50 zł od osoby.
Do zobaczenia na kawie!
PS Cupping to sposób degustacji różnych kaw